Welcome to Twitter

Получих "Welcome to Twitter" е-mail, ествествено защото се регистрирах в twitter (не мога да повярвам, че го казвам).

Въпреки многото регистрации, които имам къде ли не, и въпреки липсата на време, реших да се присъединя и към братовчеда на facebook - twitter.

Всъщност донякъде знам защо. Правя го, защото ми е любопитно - искам да открия каква е разликата с фейсбук, искам да видя как тази мрежа може да се използва в сферата на PRа, рекламата, маркетинга, а и защото напоследък ми омръзна да чета статии за twitter без да съм запозната с тази социална мрежа.

Та вече може да се каже, че се ъпдейтнах. (smile)

Сега моля всеки, който е по-запознат с чудото twitter и има желание, да ми разкаже набързо за идеята му и как действа. Междувременно - се оказва, че вече имам един follower и вече си скъсах нервите, защото не ми дава да си кача снимка в профила ...?

По първоначални впечатления мисля, че този twitter намя да ми задържи дълго време вниманието. А какво е вашето мнение?

5 Comments:

  • Моето мнение за момента е, че е пълната глупост. Преди време бях видял, че на сайта им има видео за това как да го ползваш и какво представлява. От тогава съм, като опарен и въобще не се доближавам. Услуга за която трябва да гледам филми как се ползва не е за мен. Да си я ползват американците! Но ще видим това не изключва, в бъдеще да си създада хиляди tweeter профила.

    Между другото преди няколко месеца бях писал статия, именно във връзка с този ми опит от тази услуга. На английски е, ако някой разбира и му е интересно да я прочете, това е линка: http://www.atomanov.com/2009/03/twitter-maybe-is-tweeter.html

  • И на мен само 20 минути ми бяха достатъчни да видя, че е доста смотано, но мислех, че проблема е в мен. :) Все пак яко го възхваляват, сяхаш...
    Сега се сещам и за твоята статия по тази тема. И тогава си казах, че няма да се регистрирам, ама... човек трябва сам да пробва и да се убеди :)

  • Ей, не бързай с впечатленията. В началото за всички е тъпо в тази мрежа, но нещата бързо се променят. Аз самият нямам профил, но вече знам куп полезни неща за приложението му и видях ползите за доста приятели. Ако искаш и намеря малко време скоро - може да ти хвърля някой линк за задълбочаване по темата. Но задължително не се отказвай бързо. Това е най-добрата платформа за бързо споделяне на полезно съдържание и връзки. Все безценни за нас неща. До няколко седмици и аз ще се регистрирам. Само да свърша с останалите промени в другите ми мрежи. ;)

  • Значи това нещо ще се ползва повече за работа така като гледам. И все пак - дизайна му е ужасен, не ми харесва. И това пиле... :)

  • Бисер, дори и да не е още навлязъл в практиката на чуруликането, насочи към основните позитиви на платформата. Първо, това е бързината - фактор, който особено силно оценявам сега, когато не съм в България. Десет минути след скорошните земетресения знаех, че се е случило нещо, че е било именно земетресение, къде и как се е усетило и какво ли още не. Следващата по бързина медия, блоговете, писаха за това поне 20-30 минути по-късно.
    Това качество води и към втората основна характеристика: потенциалът на Twitter за споделяне на връзки към интересни материали за... ами, всичко. Ползвам Twitter от 2 месеца, RSS от почти 2 години, но вече насочването към интересни материали става по равно от двете. Хора като Guy Kawasaki служат за филтър на интересни теми - иначе е емного трудно да се абонираш за всичко и да имаш време да го следиш.
    В началото имах несполучлив опит с Twitter и даже изтрих акаунта си. И аз като теб не виждах смисъл. Но когато намериш конкурентното предимство, всичко става много зарибяващо. За потенциала на мрежата като маркетингов канал пък може да си говорим друг път - много е обширна.

Post a Comment