Към политиците: Господа, време е да се извинявате на народа

или...

Паси се извини на блогърите

Изненадана съм, да! И то приятно! Но държа да кажа, че в случая съм абстрахирана от партийни и политически пристрастия.

Поздравления към всички блогъри, защото това, което се случи на 22 май в "Булевард България" доказва възможностите и влиянието на българската блогосфера. Мисля, че това е добър урок за българските политици, защото те са свикнали да подценяват способностите на гражданите, загубили са страх от народа, който управляват, защото ние рядко се надигаме срещу тях и тяхното поведение. Това е добър урок и за нас - защото само с воля и активно поведение могат да се случват промените. Съветвам всички в политиката да вземат пример от колегата си Паси...

Смятам, че макар да е с малко закъснение, реакцията на г-н Паси е достойна.
В края на март месец в предаването на Иван Бедров "Булевард България" по Re:TV г-н Паси нарече боърите простаци.
Ето и линк към видео материала.

На 22 май в ефира отново на Re:TV, в същото предаване на Ива Бедров, той се извини за това, което беше казал през март. Чисто човешки реакцията му заслужава уважение, защото малко хора имат смелостта да признават грешките си. А и сега не се сещам последно кой политик се е извинявал публично за своите действия, изказвания и др. Сякаш всички са като щрауси са заровили главите в земята...

Поведението на г-н Паси е адекватно на случващото се и на скандала, който предизвика неговото изказване. Извинението показва, че до някаква степен е имало развитие и промени в представите, разбиранията и нагласите на г-н Паси.

От PR гледна точка - това извинение можеше да се случи и малко по-рано, но дори и сега, мисля, че е добра стъпка към "изчистване" на името и имиджа.

Новината научих първо от блога на Мартин Линков.

2 Comments:

  • Мисля, че трябва да присъединим извинението на г-н Паси към малкото случаи на добра политическа практика в България. Така се поддържа диалог в обществото, особено между управляващи и управлявани. Политиците ни не трябва да забравят, че ние сме ги изпратили да управляват държавата и те са ни длъжници.

    Любима Йорданова, политолингвист

  • Съгласна съм с Вас. Както казвам в материала - това е добър пример на поведение - допъл си грешка -> извиняваш се!

    Но най-вече това трябва да дава смелост на гражданите да търсят отговорност от управляващите ни!

Post a Comment