Завещаното зло от сегашното правителство

Или…

Бюджетните проблеми = Най-голямото завещание на това правителство към следващата власт

"Мисли се и за още съкращаване на разходи в Бюджет 2009, но на този етап не сме предприели нищо. Ще ви уведомим, ако предприемем такива стъпки", така честно и открито Пламен Орешарски си призна, че сегашното правителство не предприема и не може да предприеме никакви по-сериозни стъпки за спасяването на тазгодишния бюджет. Това се случи на конференцията „Кризите и България – през погледа на миналото”.

[Защо през погледа на миналото? Предлагам по-актуално формирана тема за размисъл: „Кризите и България – ежедневната действителност у нас”.]

Могат да се направят две заключения, които абсолютно дискредитират и малкото авторитет на сегашните с*м*е*ш*н*и*ц*и, които са на власт. Финансовите проблеми пред страната не подлежат на разглеждане от сегашните властимащи, които се занимават изцяло със собствените си предизборни въпроси. Факт е, че въпреки обещанията в началото на 2009 г. за оптимизиране на правителствените разходи, проблемите на бюджета ще бъдат разрешавани от следващото правителство.

Освен това, отново пак след изборите ще се решава дали разходите в държавния бюджет за 2009 г. ще бъдат свити допълнително.

Явният провал обаче не е достатъчно срамен сам по себе си, защото Орешарски е обвинил медиите, че са лансирали (някаква си) идея за намаляване на бюджета за 2009 г. с 10%.

Не им е лесно на медиите в България – или са параван на властта, или са виновни за нейните провали...

2 Comments:

  • То си е така ! За това че все някой друг им е виновен на добрите и способни политици . Всички работят против тях , дума да няма ! Ама защо досега през съзнателния си живот не помня някой политик да се е изправил като мъж и да е казал "да виновен съм , да сгреших , да подведох Ви , да откраднах , да уредих цялата си рода за три живота напред , да направих такива и такива промени в този и този закон в полза на тези и тези роднини и приятели ". (Ако съм пропуснал някой - поправете ме!). Има да чакаме ! То за това се искат топки , не трънкосливките , които имат в гащите . За гьонсуратлъка да не отварям дума , че не ми се иска да замърсявам блога с нецензурни слова . Медиите им виновни ...!

  • Те политиците имат топки, но те мекичко им пошляпват отзад.. вярно, че няма един, който да е поел каквато и да е отговорност.. а на мен направо ми се плаче, като се замисля, че откакто чаткам нещо по икономика не съм видял нито едно адекватно действие в управленската среда.. нито едно... все се занимават с разни дребни тъпотии, а като дойде време за важните закони,винаги някой чуждестранен гъз е прилежно облизан.

    А иначе и медиите са виновни, но не за това, че икономиката ни все се поклаща на ръба на фалита.
    Колко от тях козируват на шефчетата в парламента..

Post a Comment