Има и забавни начини да спасим света

Попаднах на едно страхотно и свежо клипче, което ни показва как можем да се позабавляваме и едновременно с това да помогнем на Земята в рамките на един час без електричество. 

Освен че е забавно, това е и страхотен пример как да стигнем по нестандартен начин до младежката аудитория и да им изпратим едно по-интересно, дори и по-палаво послание, което да ги убеди да се включат в инициативата Earth Hour. 

 



Лично аз смятам, че можем да прилагаме забавната идейка от клипчето доста по-често в ежедневието си. Все пак няколко часа без електричество (следователно и без технологии) биха се отразили доста позитивно и на Земята, и лично на нас.

Благодаря на моята колежка (и адашка) Петя Шереметова, която въпреки натоварените работни дни не пропуска да споделя готини и креативни идейки с мен :)

8 Comments:

  • Ами да - а ако се върнем да живеем по дърветата, най-добре ще се отрази на природата...

    ;)

  • Интересна залъгалка, но нищо повече. Да не се залъгваме - ако нямахме нужда от ток и други екстри на цивилизацията, нямаше да има такива клипчета, нали? Обаче нямаше да има и интернет, и твоя блог, и читатели в него, включително моят глупав коментар. С една дума - mission impossible (спасението на света имам предвид). Всичко е почесване на клавиатури:)
    Което не ни пречи да се забавляваме, де.

  • къде е тази развратна панда! искам адрес и телефон! 27-ми наближава. помогнете!

  • Живеенето в хармония и баланс между нас и природата е най-доброто решение :)

  • Живеенето в баланс с природата е невъзможно. В природата такова нещо като "баланс" не съществува - всичко е борба за оцеляване.

    "Балансът" е просто романтична представа, която някои хора имат за природния живот без да го познават.

  • Всеки от нас може да открие някакъв дори минимален начин да живее малко по-хармонично с природата. Ако сметнем, че това е невъзможно... ще стане още по-зле.

  • Ако с едно "подобно действие" можем да спасим света, ехеее, всеки ден, по няколко пъти ще го спасяваме :D

  • a какво значи "по-хармонично с природата"?

    щото ако правим това, което другите животни правят - то е да убиваме за да ядем и да се бием за женски...

Post a Comment