Евтините рекламни послания на БСП

Мисля, че Хемингуей няма да бъде очарован, че рекламира социалистите...

Няма как да подмина външната реклама на БСП в родния ми град Варна. Още през миналия уикенд /13-14 юни/ забелязах, че започват да монтират рекламни билбордове, които много ме разсмяха, но за жалост не успях да снимам. БСП разчитат на "градския шовинизъм" на варненци и са си повярвали, че с хубава фраза за морето и за морската столица, ще спечелят избиратели. Това е толкова евтино и изтъркано. Варна си е хубав град, ние си го обичаме и харесваме и без БСП, така че това послание в никакъв случай не може да мотивира никого да гласува за социалистическата партия.

А днес, седмица след като бяха поставени тези билбордове, в. Телеграф пише по темата:

БСП се рекламира с Хемингуей

Варна осъмна с нови билбордове на БСП вчера. Червените са избрали крилатата фраза на Ърнест Хемингуей "Всичко,което е далеч от морето, е провинция" за кампанията си в морската столица. Под цитата на автора на "Старецът и морето" социалистите приканват: "Вие избирате премиер с №6". Водач на червената листа във Варна е именно настоящият премиер Сергей Станишев.

Харесва ми коментарът от страна на БГНЕС: Не е ясно обаче как ще бъде приет този призив от българите, които не живеят край морето или пък отдавна вече са забравили как изглежда Българското черноморие поради трайното безпаричие...

Ха-ха
Слаба политическа реклама...А може би и антиреклама?

Вижте едно сравнение, направено от Алек Томанов, за телевизионните реклами на партиите от предизборните им кампании.



2 Comments:

  • Политиците в България си знаят електората. Доказано е - откраднали са стотици милиарди, заробили са народа ей с такива рекламки, дето ти не ги харесваш и може би, Хемингуей нямало да ги хареса.

  • Хвърли един поглед на този блог, ако искаш: http://antibkp.blogspot.com/
    Написан е на същата тематика и ако имаш желание можеш да добавяш по някоя и друга интересна тема в него...

Post a Comment