Какво разбраха зрителите за изказването на Доган?

Нямам телевизор. Българската телевизия много ме дразни. И без нея си правя живота една идея по-приятен. Затова пък си имам интернет.

Записът на скандалното изказване на Доган се е появил още снощи в youtube, още снощи, но цяла една седмица, след като се е случило самото изказване. И тук се присъединявам към питането на Иван Бедров: Защо една седмица не видяхте записа от Кочан? Къде са журналистите, защо не ни казахте по-рано, защо нямаше реакция? Ако нямаше интернет, щяхме ли въобще да разберем?

Специално искам да попитам всички онези, които гледат редовно тв новините:
Излъчиха ли телевизиите в своите новинарски емисии изказването на Доган? И най-вече какво излъчиха?
Интересно ми е как телевизиите са представили новината.
Питам това заради моята баба. Тя е интелигентна жена, интересува се от социално-политическия живот и редовно следи новините по всички тв канали, които й предоставя кабелният оператор. Но днес се учудих, защото тя ми се обади, за да ме помоли да й прочета повече за изказването на Доган от интернет...

След бързо проучване, виждам, че новината все пак е била излъчена по bTV и Nova. А къде са другите телевизии от "разнообразния" бг ефир? Нима смятат, че това не е новина?
Къде са медиите в това общество ... нашето ...?


11 Comments:

  • Професор Людмил Георгиев от ЦС на ДПС, в предаването на Иван Бедров, благодари за безплатното разпространение на клипа. Според него, това е огромна услуга за ДПС и популяризиране на лидера им. Цялата ситуация, според професора, им носи дивиденти пред собствения електорат и допълнително 20-30 хиляди гласа на 05.07 !
    Стана ясно, защо излъчиха скандалната част на записа от 18.06 чак сега.

  • Уау...

  • И аз нямам телевизор от години, но днес заседнах на компютъра да гледам RE:TV онлайн. Ами... за "Уау" са си нещата...

  • Още на 18-ти в youtube цензурирана версия, която е била излъчена по БНТ е качена от някого, май от симпатизант на ДПС.
    Ето линк:

    http://www.youtube.com/watch?v=O86omdOtBnI

    Чудех се, защо провокацията се излъчва чак сега, но ми се изясни докато гледах RE:TV :(

  • Доста мръсна става политическата игра. Учудвам се, че БНТ въобще са излъчили нещо, може би е било с изкривен смисъл... Иначе и аз гледам най-вече Ре:ТВ и то онлайн, ще погледна за това, което ми казваш. Става лошо...

  • По новините здраво замазаха нещата.. поне по бтв. Запис не показаха, единствените цитати на туй лайно бяха изказани от Борисов, когато даваха репортаж с коментара му. Мишките първанов и станишев естествено дори не се спряха пред микрофоните, а по-късно им съчинили някакви празнослови отговори, които изрецитираха пред журналистите.

    Отговора на дпс беше, че думите на тоя мангал недоебан били уж извадени от контекста... един вид "черното е бяло". Дочух още в емисията разни простотии какъв фактор им е партията за стабилността на страната и какви ли не други простотии... Естествено, никой не се беше сетил да интервюира, който и да е от Атака..
    Толкова неловко и очевидно се дирижира цялата медийна изява на този здрав гаф, че човек да се чуди да се смее ли, да плаче ли...

    ..Аз все още спестявам за снайпер.

  • Той, най-вероятно, отдавна е на мерника, но така ще стане по-зле. Само мъченик им трябва на ДПС и тогава - жална ни майка... Емин трябваше да го гръмне, че да разберат за какво иде реч.
    Според мен, единственият начин да се освестят електоралните му единици, е да се докажат всичките му престъпления срещу българския народ, включително и срещу онеправданите и заблудени българи с турско самосъзнание, които държи в подчинение срещу комат хляб, и умишлено ги дезинформира.
    Да го осъдят и да го пратят в затвора за много дълго време, при крадците, където му е мястото.
    Ако в циливизована страна водач и лидер на партия, участваща в правителството заяви "Аз съм властта", следва незабавен огромен скандал и край на този политик! Но тук, в България, електоратът казва: " Ами той просто си казва истината."
    А Президентът ни отказва да коментира, защото не знаел за какво става дума...
    Абсурдистан!
    Някой трябва да сезира Европарламента. Да сложат на клипа субтитри на няколко европейски езика и да им го пратят.

  • петре, има ли смисъл точно пък атака да се интервюират? без проблеми мога да ти кажа какво точно ще каже всеки един от вече безкрайно малката им групичка. същото, с което ни проглушиха ушите няколко години. а именно безкраен популизъм без никакъв ясен план как да изпълнят и едно от нешата, които иначе много лесно обещават.
    П.С. ако още спестяваш, лично ще допринеса с нещо, да си го купиш и да го ползваш по предназначение. имам едно условие само - 240 куршума да изстреляш :) после даже ще свидетелствам за теб.

  • Драга Блага, (хехех) не хубаво говориш, но не гледаш реално на нещата.
    Първо, дали ще е мъченик или не, зависи от този, който пише историята. Те турчолята са като златни рибки, досега нямаше и за Възродителния процес да помнят, ако не им го натякваха постоянно. Ако кирливия доганец го центровам с нещо едрокалибрено и след това се развенчае целия му образ, изкарат се наяве всичките му мизерии, като се подчертаят тези, при които краде от собствените си турци, като се плюе година две периодично по медиите, познай тогава кой ще си го спомня като "радетел за мюсюлманите". Помаците са прости хора, лесно могат да се залъгват, както от дпс, така и от нас.
    Второ, "да се освестят електоралните му единици", докато дпс съществува е просто невъзможно. Целия си живот го водят по един начин, подчинен на исляма, ползват всекидневно турски, а дпс се е страстнало до толкова с мирогледа им, че те вярват (нарочно не пиша "мислят"), че българите и българските им партии не им мислят доброто. Такива закостенели мозъци не могат да се освестят... никога. Децата им, може би, но нали трябва и време да мине..

    Попов, Атака няма значение каква партия е и какво прави. Важното е, че има горе-долу 10% електорат, а днес по новините представиха коментарите на всички партии без нея. Това медийно затъмнение е пълен ташак.. още преди години Атака зовяха за живи вериги около турските КПП-та против изборен туризъм... идеята минала, заминала. Сега РЗС казват същото и веднага хванаха тен от прожекторите. Е къде е безпристрастието и равнопоставеността в медиите? Всичко е денги..

    Колкото до 240-те куршума... то как ще ги събера всичките на едно място? Мисия невъзможна! ;) На всичкото от горе има 20 мин. да се пуца.... май по-добре е да се инфилтрира столовата им... кебапчета с арсен, кафе с цианкалий.. все нещо може да се направи по въпроса.

  • Петре, за твоя снайпер я дойде ред, я не. Но виж това:

    http://vbox7.com/play:f09fcd1c


    А колкото до мнението ми и реалния поглед върху нещата, влез в блога ми и ще разбереш ;)

  • не е задължително да са на едно място. важното е да влезнат в употреба. но виж това за кебапчетата с арсен ми хареса. проблемът е, че все ще се намери един вегетарианец или някой, който е препил и ще кара само на шкембе чорба.
    иначе, че всичко е "денги" съм напълно съгласен. но това няма да се промени никога. със и без атака или ДПС. за мен поне нито една от двете партии няма място в парламента.

Post a Comment