Българският лош махмурлук

Или
За вечното пиянство на нацията ни

Скъпи българи,

Ако ви трябва малко безумие, лудост и необоснован ентусиазъм и решителност, за да отидете до изборните урни, ще черпя всекиго с по едно малко.
Алкохолът в умерени количества действа добре. Отпуска ни, чувстваме се приятно, забравяме за проблемите, за комплексите, ставаме по-решителни.
Ами тогава предлагам да бъде въведен нов закон – Закон за предизборната употреба на алкохол, който да насърчава умерената консумация с цел постигане на по-висока избирателност.

В цялостния образ на българина е заложена чертата „и да паднем, и да бием, пак ще се напием”. Пием всеки ден с повод и без повод. Пием по празници. Пием по време на траур. Пиели сме и по време на робство. Но винаги като пием ставаме по-силни, можем повече, готови сме да жертваме повече и обещаваме още повече...

Но май често ни се случва на следващия ден да имаме ужасен махмурлук и да се питаме „Какво се случва тук?”.
Аз се запитах точно това (без да съм пила) след като разбрах резултатите от изборите за ЕП:
ГЕРБ – 627693, 24.48%;
Коалиция за България - 476618, 18.59%;
„Атака” – 307985, 12.01%;
ДПС – 364254, 14.21%;
НДСВ – 205145; 8.00%;
Синята коалиция – 204784, 7.99%
ЛИДЕР – 146984, 5.73%;
РЗС – 120280, 4.69%;
Коалиция Напред – 57922, 2.26%.

Не знам колко българи са употребили алкохол през нощта срещу 7 юни. Не знам колко от тези, които НЕ са употребили са гласували. Не знам колко и от тези, които са си пийнали, са отишли до изборните секции. Невъзможно е да се намерят такива „ценни за българската природа” данни. Просто разсъждавам и търся кое е добро за нас...

Сега се сещам за няколко сценария на градус:

Ти мене уважаваш ли ме?!

Малко българи са пили, затова и малко са гласували. Защото на българина му трябва градус, за да стане активен, агресивен, готов на какво ли не. Трябва му явно още пиене, за да се разбеснее, за да си каже, че е време и че трябва да се оправи тази гадна работа в тая държава. Ако повече българи бяха пили, избирателната активност щеше да бъде много висока още в ранните часове на деня, като се има предвид, че изборните секции отварят от 7.00 ч. Така всеки, който се прибира от кръчма/бар/дискотека, може да мине, да гласува и да си ходи да спи или да си допива.

Не става само с пиене, трябва и ядене

Имало е българи, които са пили, но при тях алкохолът има противодействие – избрали са вредните бюлетини. Така е, като пие човек не знае какви ги върши. А ако му дават и някоя друга пържолка към пиенето, съвсем става готов на какви ли не безумия. Няма да коментирам кой, как и защо.

Пиянство забравя неволи

Много българи са пили. Но от отчаяние, че наникъде не сме. А комбинацията алкохол + отчаяние + уикенд е доста силен коктейл, след който трудно някой е можел да се добере до урните. Затова и са отишли само онези с кюфтета и пържолките и са ни подредили сега така. Много тежък махмурлук ей.

(Четвърти бъдещ вариант) Айде, налей по още едно, че ми се къса сърцето

Предстои много пиене, но пак от мъка. Употребата на алкохол може да нарастне рекордно, ако при изборите за български парламент, всички си останат по домовете, утешавайки се кой с каквото има за пиене, и оставяйки другите подкупени и временно наядени да избират лошите бюлетини, които вредят на здравето на нацията.

Та като пиете, моля ви мислете предварително какви смятате да ги вършите, защото ако продължаваме така няма да е на хубаво.
Да не стане - Ден невнимание, после (най-малко) 4 години страдание...


3 Comments:

Post a Comment