PR експеримент

Здравейте,

От март месец на страниците на блога стартира първата седмична рубрика, наречена PR everyday life, която за мен лично представлява и интересен PR експеримент. 

Мисия 
Необходимостта от дефиниране на PR професията, продиктува създаването на тази нова рубрика. Целта е да се представи същността на PR професията, за която и до днес съществуват противоречиви представи в публичното пространство.



Идеята 
Всяка седмица във фокус застава един PR специалист, който накратко обяснява как са протекли изминалите пет работни дни за него. Въпреки че PR професията не може да бъде характеризирана с пет-дневна работна седмица, все пак като създател на рубриката, реших да поставя времеви ограничения, за да имаме по-ефективни и реалистични резултати.

Интересно ще бъде да се видят ежедневните отговорности на различни PR специалисти, креативната част от професионалните задължения, а може би дори и неочакваните обрати по време на работа.  Материалът ще бъде подготвян от мен в сътрудничество с PR-а, споделящ своя PR everyday life.  Информацията не трябва да е конфиденциална и да заплашва нечии интереси. Не е необходимо цитиране на имена на клиенти, кампании, агенции и др.

Всяка седмица в понеделник ще можете да прочетете какво се е случило през изминалата седмица на PR специалиста, бил във фокуса на рубриката, както и да научите кой ще бъде следващият гост.

Ако желаете да участвате и мислите, че има интересни неща за разказване от вашия PR everyday life, моля, чувствайте се поканен да се свържете с мен, за да получите повече подробности относно концепцията на рубриката и реализирането на седмичния PR експеримент.

Очаквайте скоро Етичния кодекс към рубриката, който ще гарантира нейната безпристрастност, прозрачност, както и, че материалите ще отговарят на главната идея: да се откриват, систематизират и коментират онези практики, които характеризират PR професията и дефинират нейната сложна същност. 

PR поздрави от мен! :)

8 Comments:

Post a Comment