Плакат тук, плакат там

Седмица след изборите за национален парламент, инспекторати са направили протоколи с информация относно кои партии са си почистили предизборните плакати в София.

По-интересното от тези протоколи:
БСП ще бъде глобена с 5000 лв. заради непочистени плакати в София. От ГЕРБ са си изчистили рекламните материали три дни след вота. Установено е, че плакатите на "Атака" и БНС-НД пък са лепени само на забранени места - върху стълбове и кофи за боклук. На контейнерите пък най-често можем да видим усмихнат кандидата на НДСВ Даниел Вълчев.

Това са част от данните, които инспекторати са изпратили до ЦИК. Ако от избирателната комисия не направят нищо по налагането на глобите, то тогава общината ще пусне санкции по общинската Наредба за чистота. Глобата тогава ще бъде по 100 лева за плакат, като служителите на инспектората са преброили около 7000 плаката в столицата.


>> Виж още по темата: Изборите минаха, плакатите остават

2 Comments:

  • Браво Браво на БСП, че не са си ги махнали (злорад). Браво на ГЕРБ това много ме впечатли, че са си изчистили плакатите, така ли е наистина Петенце?? Много добра новина!

  • Днес излезнах точно след като писах този материал и се оглеждах доста докато пътувах. В интерес на истината в централните части на София не видях плакати на Герб. А иначе почти всеки контейнер е украсен с Даниел Вълчев наистина. БСП имат все още плакати, да... по кварталите е фул...

Post a Comment