Вестник като рекламна брошура на бсп*


Това вече е прекалено.
Като рекламна брошура на бсп изглежда първата страница на в. Дума за днес 1 юли.

1. Топ заглавието на първа страница се опитва да ни убеди в "успешната" социална политика на сегашното правителство. Не само 100 000 работни места, но и "още" - дума, която подсилва внушението.

2. Главната снимка, която привлича погледа, уж показва работите по строежа на метростанцията прес СУ - това го казва всъщност текста под снимката изписан с малък шрифт. Но в центъра на снимката се вижда един билборд, да, виждате го много добре, много добре се вижда и чете и политическия слоган.

3. В малкото каре в ляво от снимката пише за провеждането на митинг-концерта на бсп, на който ще участва руската група Любе.

Ето как се прави заблуждаваща реклама (меко казано).
Ето и какво са българските медии - един политически инструмент.

* името на тази партия ще изписвам само с малки букви...



5 Comments:

  • петя, вестникът Е рекламана брошура на БСП. така както в. Атака - на Атака, както в. Седем - на Синята коалиция или както беше преди в. Демокрация - на СДС. прекалено би било ако видя подобна първа страница но да е на вестник Сега или Новинар, но за Дума не мисля. още повече вестникът на 99% се чете от симпатизанти на БСП, които и без снимките и статиите биха гласували за тях. така че не мисля, че нещо се е променило с това.

  • да, Владо, знам, че Дума си е изцяло ляв вестник, и за другите знам, обаче онази първа страница наистина беше много нагла, при положение, че масово хората остават без работа...
    Виж например 19 минути също в момента имат политически мотив - в името на вестника е вмъкнато "гласувай с номер 19", обаче на същата страница има отразени всякакви политически новини, свързани с повече от 1 пол.партия, не че харесвам вестника де, просто си раздъждавам и дума много ме дразнят... представят друга реалност.

  • Петюша,хубаво е че раздъждаваш ама барем оправи правописа :P

  • Анонимен, казвам се П е т я :)
    Мерси за коментара, ще прегледам къде евентуално има грешки, но това е рискът при бързото писане, докато правя 100000 други неща едновременно. :)

  • ще има и други реклами, свързани с други партии, когато те си платят. но ти представяш ли си как ГЕРБ или Сините или който и да било решава да си пусне рекламна брошурка на страниците на дума. същото важи и за новините. вестникът е собственост на БСП. аз ако си има вестник, не бих искал на първа страница да седят материали, които по някакъв начин ме засягат. само си представи първа страница на Атака с новина как Станишев открива примерно детска градина. не можеш. няма и да се случи. и тук е така

Post a Comment