Всеки опит ни обогатява и(ли) убива

Кога едно удоволствие може да разруши човек? Кога любовта към живота и развлеченията става пагубна за душата? Гледайте филма "Дориан Грей" по романа на Оскар Уайлд "Портретът на Дориан Грей", за да видите една интересна интерпретация на хедонизма, един различен Лондон, един шокиращ живот, две любовни драми, смърт и убийства, красота, болка и много секс.

Бих казала, че съм много впечатлена. Филмът е направен много интересно, доста краен и шокиращ, но загадъчен, задържа интереса до последната секунда, актьорският екип е добър, емоциите преливат, Лондон е толкова красив и грозен едновременно. Не е пропусната нито една от знаменитите фрази от романа. Стилът на Оскар Уайлд оживява. Продукцията е английска.

Показан е хедонизмът на Дориан Грей във всичките му лица - страстни, страшни, извратени, оставящи ни без коментар и без думи. Любовта, красотата, стремежът по вечност, ненаситността към забавленията и удоволствията са възхвалени и отричени. Всеки опит обогатява човека и му дава нови емоции. Но някои преживявания осакатяват душата. Борбата между доброто и злото в човека е оспорвана. Но все пак силата на Любовта променя. И въпреки че любовта е изкупителната жертва, платена от Дориан Грей за всичките му грехове, все пак Любовта побеждава над злото.

Невероятен филм със запомнящи се послания и емоции. Препоръчвам го с две ръце!


0 Comments:

Post a Comment