RE: "Така се живее в Абсурдистан"

Часове след публикуването на материала "Така се живее в Абсурдистан", той стана един от най-посещаваните в сайта www.svejo.net (printscreen по-надолу).
Предизвика и доста коментари. Някои от мненията съвпадат с моето, други призовават гласно за кого да не се гласува. Естествено всяко мнение е ценно, защото само в спора можем да достигнем до истината. А в условията на предизборна кампания тя е доста "гримирана" и ни е все по-трудно да различим фалшивото от надеждното.
С текста, който написах, изразих мнението си, че трябва да гласуваме, че НЕ трябва да допускаме ниската избирателна активност да е "подарък" за някои от властимащите. Наистина, материалът е доста негативен, особено в оценката си към правителството, а липсва оценка на дейността другите партии. В случая не предлагам ясна алтернатива на управление, нито заставам зад определена политическа сила, защото самата аз не искам и няма да го правя от страниците на моя блог. Главната ми идея е с натрупаните отрицателни факти, посочени в текста, да се предизвика някаква реакция у всички, които са го прочели. Защото е важно всеки един от нас сам да стигне до изводите и причините защо трябва да се гласува. Наистина, няма гаранция, че след изборите, че след евентуална смяна на властта, нещата ще се променят. Но е пределно ясно, че ситуацията излиза извън контрол. Сегашните властимащи си позволяват с всякакви (неетични) средства да запазят властта. И ако точно в този момент всеки си каже "аз не вярвам, че моят глас ще промени ситуацията", това ще бъде огромно поражение за България. Българинът се е научил да оцелява - това го доказва цялата ни история. Но нацията вече е твърде разединена и обезкуражена. И според мен имаме нужда от голяма доза ентусиазъм и малко "сляпа" надежда, че нещата ще се променят. За по-добро.
Благодаря на всички, които изразиха мнение по текста.
Благодаря на всички, които проявиха интерес да го прочетат.
И ако от всички тези (около) 1600 човека, които са видяли материала в Свежо, поне един е решил да гласува при настоящите избори, вярвам, че си е струвало! Защото този един може би ще бъде повод и други българи да отидат до избирателните урни.














6 Comments:

Post a Comment