Така се живее в Абсурдистан

Ако смятате, че България е била подготвена за кризата, ако сте доволни от постигнатото от сегашното правителство, има два варианта:
Първият е да продължите да живеете в илюзии и заблуди, без да обръщате внимание на реалността в цялата държава. Тогава този текст не е препоръчителен за вас.
Вторият е да отворите очи и да се поогледате какво се случва у нас и накъде вървим. Тогава към този текст ще можете да добавите още редица доказателства, че нещата не вървят на добре.
***
В началото на деня правя бърз преглед на новините. Отново абсурди и нелепи ситуации. Крах на всякакви принципи, липса на морал, политическа наглост и още по-голяма наглост. Маркирам само малка част от нелепите факти:
10 000 лева откраднаха от църковен храм в Димитровград
10 април 2009 Агенция "Фокус"
Димитровград. Кражба на 10 000 лв от църковен храм е станала на осми срещу девети април в Димитровград, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Неизвестен до момента извършител е проникнал в църквата "Св.Димитър", след като е разбил катинара на дворната врата и е изкъртил металната решетка на един от прозорците. Крадецът е разбил и металния шкаф, където църковните служители са съхранявали парите от даренията.
Обраха детска градина във Велико Търново
09 април 2009 Агенция "Фокус"
Около 22.30 часа вчера на ул. "Стефан Мокрев" в града е извършена взломна кражба от целодневна детска градина, откраднати са 1561 лева.
Продължавам с:
Днес, 10 Април, протестират и животновъдите, и работещите в "Кремиковци" (поради липса на заплати от 5 месеца назад).
Това не е всичко:
От друга страна съвсем демонстративно и кампанийно Станишев и Първанов решиха да "помогат" при решаването на проблема със столичния боклук. С тихата надежда, че той пък ще им помогне с изчистването на имиджа. Има си нужда преди изборите.
Ако всички работят така както се демонстрира винаги преди избори, може би ситуацията щеше да е малко по-обнадеждаваща.
А черешката:
"Държавата ще стане съдружник с медийната група на Ирена Кръстева. Това е резултат от вчерашното решение на правителството да създаде общо дружество с Издателско-полиграфическия комплекс "Родина" (ИПК), който се контролира от бившата шефка на тотото. Правителството реши да стане съакционер с под 50% участие в новото дружество, чиято задача ще бъде да построи нова сграда на Националната агенция за приходите (НАП) чрез публично-частно партньорство, съобщи правителствената информационна служба. В замяна на това контролираната от Кръстева организация ще получи три имота на НАП в центъра на София. Сделката беше поискана от Кръстева още през септември 2008 г., но след малко забавяне става факт два месеца преди изборите." (източник в. Дневник, 1,2 стр., 10.04.2009). Важен факт: Кръстева притежава вестници "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Борба" и "Меридиан мач", ръководи телевизия "ТВ 7" и всекидневника "Експрес", има участие и в разпространителска фирма.
Въпрос: Дали ще приемем за достоверна и неутрална политическата информация, която се разпространява от тези медии?

Изводът: Отвсякъде мирише на мръсно и боклук.

СЪВЕТЪТ: Не оставяйте пасивни пред действителността. Не се отказвайте от правата, които ни дава гражданското общество. Гласувайте!

И един петъчен поздрав: Графа - Честно в очи

8 Comments:

  • Няма как да не се съглася с Вас за живота във Вулгария или Абсурдистан, но за кого да гласуваме ... ?!

  • За по-малкото зло предполагам.
    И най-вече ЗАРАДИ изборния туризъм.

  • Подкрепям напълно статия, лично аз винаги съм гласувал и желая да си използвам това едничко право на управление, което ми е дала коституцията. Но за жалост не вяряам че нещо ще се промени ... 20 години вече има една болна демокрация в нашата държава и може би още толкова ще са нужни за да се възтановим. Истината обаче е че политиците ни тровят държавата, но истински болнят в случея е народа ни защото го позволява това ...

  • Всеки народ заслужава своите управници.
    Ето с това становище трябва да се преборим - "не вярвам, че нещо ще се промени", защото това е много опасен стереотип на поведение.

  • от абсурдите които си цитирала само новината за Ирена Кръстева има отношение към държата, останалото са глупави битовизми, някой откраднал 100 лева - чудо голямо

  • според мен не е нормално да се краде от манастири, църкви и детски градини, това не е просто битовизъм.

  • Браво, радвам се, че има още мислещи хора... :)

  • мисля, че не сме сами :)

Post a Comment