Можем ли да постигнем повече?

Или защо новогодишните ни цели се провалят

Подреждането на приоритетите ни винаги ще бъде най-добрият начин за самоорганизация. Просто защото времето и енергията ни са ограничен ресурс, с които трябва сами да преценим как да постигнем по-големи резултати и ефекти. Можем да постигнем много повече, само ако знаем как да се организираме.

Традиция е с всяко ново начало да сме изпълнени с нов оптимизъм и да искаме да направим възможно най-много неща. Така се получава с идването на новите години в живота ни. Но ако гледаме по-реалистично на нещата, може да постигнем много повече.



Понякога си поставяме твърде много цели. Друг път главната ни цел е толкова трудна за постигане, че трябва да се фокусираме само върху нея, оставяйки на заден план други точки от списъка с нещата, които искаме (да постигнем). Има цели, които са взаимосвързани по между си, и с малко по-добра организация можем да работим по тях едновременно. Други цели пък просто могат да изчакат по-добри времена. Всичко това зависи от нашата реалистична преценка за нещата, които искаме да реализираме.

Януари е известен като месеца на следпразничните депресии. Отгоре на всичко е и сесиен месец, ако питаме студентите. Затова с усмивка препоръчвам една статия, която ще ви даде малко повече ентусиазъм и сили, практично да си разпределите времето, задачите и целите. Можеш ли да постигнеш повече, ако правиш по-малко? - статия с полезни съвети за самоорганизация, споделена от Guy Kawazaki в Twitter.

снимка: http://www.theappgap.com/

0 Comments:

Post a Comment